3 tips om je huis zomerklaar te maken

3 tips om je huis zomerklaar te maken

Met de zomer in aantocht is het tijd om je huis klaar te maken voor het warme seizoen. Of je nu van plan bent om vrienden en familie te ontvangen voor zomerse bijeenkomsten of gewoon wilt genieten van een frisse en schone leefomgeving, deze drie tips zullen je helpen om je huis zomerklaar te maken.

1.     Ga voor een grondige schoonmaak

Een van de beste manieren om je huis zomerklaar te maken, is door te beginnen met een grondige schoonmaak. Dit omvat het stofzuigen en dweilen van vloeren, het afstoffen van meubels, het reinigen van ramen en het opruimen van rommelige ruimtes. Vergeet ook niet om de keuken en badkamers grondig te reinigen, inclusief het schoonmaken van apparaten, werkbladen en sanitair. Zie je op tegen zo’n grote klus? Dan kun je overwegen om professionele schoonmaakhulp in te schakelen, bijvoorbeeld van Dk CleanHome. Dit bedrijf is voornamelijk actief in Den Haag en omgeving. Met hun hulp heb je je huis binnen de kortste keren weer helemaal schoon.

2.     Breng de buitenruimte op orde

Of je nu een tuin hebt, een terras of balkon: de zomer is de perfecte tijd om te genieten van je buitenruimte. De schoonmaak van deze ruimte is net zo belangrijk als die van je huis. Doe dit door op te ruimen, te vegen en te decoreren met planten, bloemen en comfortabele meubels. Overweeg ook om buitenverlichting toe te voegen voor een gezellige sfeer tijdens zomeravonden. Er zijn heel leuke lampen te koop met zonnecollectoren. Overdag zijn ze mooi als decoratie en ’s avonds praktisch als verlichting.

3.     Zorg voor voldoende verkoeling

Om je huis zomerklaar te krijgen is het ook belangrijk om te letten op koelmogelijkheden. Niets is zo vervelend als een kapotte airconditioning tijdens een hittegolf. Zorg ervoor dat je airconditioningsysteem goed werkt door het te laten controleren en onderhouden door een professionele monteur voordat de zomer begint. Net als de schoonmaak van je huis is ook de periodieke schoonmaak van je airco van belang. Vervang ook de filters indien nodig voor een optimale werking en luchtkwaliteit. Heb je geen airco? Check dan of alle ramen goed open kunnen, of dan je eventueel een nieuwe ventilator moet aanschaffen. Het is jammer om hier pas aan te denken op het moment dat het al echt warm in huis is, omdat juist op die momenten ventilatoren vaak duurder of zelfs uitverkocht zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *