5 ideeën voor een tastbare herinnering aan jouw zwangerschap

5 ideeën voor een tastbare herinnering aan jouw zwangerschap

Een zwangerschap is een bijzondere fase in je leven. Hoe leuk is het dan om een tastbare herinnering aan die tijd te hebben. Er zijn verschillende manieren om je zwangerschap vast te leggen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een fotoshoot, een 3D echo of een zwangerschapsbeeldje. Zo kun je altijd terug kijken op de meest intieme periode van jouw met je kindje.

1 – Een zwangerschapsbeeldje laten maken

Een 3D beeldje van je zwangere buik, hoe bijzonder is dat! Tastbaar en levensecht; een blijvende herinnering aan je zwangerschap. Met behulp van geavanceerde 3D techniek wordt je lichaam gescand. Het resultaat is een prachtig beeldje waarin jouw lichaamsvorm tot in detail is vastgelegd. Een zwangerschapsbeeldje laten maken betekent dat je een uniek beeldje ontvangt in een door jou gekozen kleur en materiaal.

2 – Het borduren van je echo

De echo is het allereerste beeld wat je van je kindje hebt. Zo klein en toch al zo compleet. Handjes, beentjes, een gezichtje; en dit kun je laten borduren. Leuk om op te hangen in de babykamer.

3 – Houd een dagboek bij

Alle bijzondere, maar ook de alledaagse dingen schrijf je op in een zwangerschapsdagboek. Je maakt het compleet met foto’s van je zwangere buik, echo’s, afsprakenkaarten en andere dingetjes die te maken hebben met je zwangerschap. Beschrijf hoe de afspraken bij de verloskundige verliepen, van welke kwaaltjes je last had en wat je eigen gedachten waren in deze periode.

4 – Maak een gipsafdruk van je buik

Je kunt ook zelf aan de slag. Met gipsverband maak je zelf een mooie afdruk van je buik.
Het is heel eenvoudig. Smeer je buik eerst in met wat vaseline zodat het gips makkelijk loslaat als het droog is. Als je met gips gaat werken is het beter om handschoenen te dragen. Zo blijven je handen schoon. Vervolgens maak je het gips nat en je legt het op je buik. Als het droog is verwijder je het gips en heb je een afdruk van je buik. Die wordt nog unieker met een beschildering of andere versieringen.

5 – Laat je buik vastleggen met een fotoshoot

Foto’s zijn blijvende herinneringen. Het leuke is dat je bijzondere plaatjes kan maken met je partner erbij. Zo wordt het ook iets van jullie samen. Een professionele fotograaf gebruikt zijn ervaring en kennis om de mooiste foto’s te maken. Is je budget niet zo groot? Dan maak je gewoon zelf foto’s. Een bekende, vriend of vriendin wil je misschien wel helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *