Altijd een warme badkamer en warme handdoek met een badkamerradiator

Altijd een warme badkamer en warme handdoek met een badkamerradiator

Wist je dat de radiator in combinatie met de Centrale Verwarming nog altijd een van de meest gebruikte methodes is om een huis te verwarmen? Ze bieden namelijk een aantal voordelen ten opzichte van de alternatieven. In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Radiator: Snel en lokaal verwarmen

Een van de grote voordelen van radiatoren is dat je er heel goed plaatselijk mee kunt verwarmen of reguleren. In een specifieke ruimte dus, zoals een badkamer, waar je dan de radiator aanzet terwijl je deze in de andere ruimtes dichtdraait of minder hoog zet. Bovendien levert deze warmtemethode sneller warmte op dan bijvoorbeeld vloerverwarming. Om die reden zijn radiatoren nog altijd een populaire verwarmingsmethode in woonhuizen.

Een radiator voor elke situatie en smaak

Er bestaan radiatoren in vele soorten en maten en daardoor zijn deze verwarmingselementen zo breed toepasbaar. In elke ruimte, of deze nou klein of groot is, past wel een radiator. Ook bij elke woonstijl of smaak is een goede radiator te vinden. Er zijn zelfs design radiatoren die ontworpen zijn om echt te passen binnen een bepaalde woonstijl.

Elektrische radiatoren

Traditionele radiatoren worden vaak aangestuurd door de cv-installatie. Deze CV-installaties worden vaak gestookt op aardgas. Wil je af van aardgas, maar toch het comfort van een snel opwarmende warmte-unit, kies dan voor een elektrische radiator. Dit type radiator heeft als extra voordeel dat ze afzonderlijk van elkaar kunnen functioneren, ze zijn immers niet aangesloten op een centrale unit dit de verdeling van warmte aanstuurt. Handig daarbij is ook dat vele types elektrische radiatoren tegenwoordig zelfs op afstand, met een app op de smartphone, te bedienen zijn. Dus als je nu van je werk weggaat, zet je de radiator in de woonkamer alvast aan en is het huis lekker warm als je binnenkomt. Heel comfortabel!

Badkamerradiatoren

Een ruimte in een woonhuis waar je zeker goed gebruik kunt maken van de eigenschappen van een radiator, zowel de elektrische als de cv-gestookte exemplaren, is de badkamer. Kies je daar voor een elektrisch model dan kun je daar op elk gewenst moment een comfortabele warmte creëren, zonder dat in de rest van het huis de verwarming aan moet staan. Een ander belangrijk voordeel van zo’n badkamerradiator is natuurlijk dat je je handdoek er overheen hangen zodat je na het douchen een heerlijk warme handdoek om je heen kunt slaan. Comfortabeler wordt het niet!

Radiator-Outlet.nl: Ruime keuze in radiatoren

Wil je bij het aanschaffen van een badkamerradiator, of radiatoren in andere kamers in het huis echt wat te kiezen hebben op het gebied van merken, kleur, design, ophangmethodes en materiaal, breng dan een online bezoek aan de specialist in radiatoren: Radiator-Outlet. De radiatorspecialist met laagste-prijs garantie levert je bestelling in heel Nederland gratis af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *