De geschiedenis van HAPERT Aanhangwagens

De geschiedenis van HAPERT Aanhangwagens

Het Nederlandse bedrijf HAPERT Aanhangwagens ontwerpt en fabriceert sinds 1966 aanhangwagens van absolute topkwaliteit. Hierdoor is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider in de Benelux. Ook buiten de Benelux is het bedrijf snel groeiend. Zo heeft HAPERT in landen zoals Duitsland al een uitgebreid dealernetwerk opgebouwd. Niet alleen kwaliteit maar ook duurzaamheid staat bij de Brabantse aanhangwagenbouwer hoog in het vaandel.

HAPERT Aanhangwagens is opgericht in 1966, maar de geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot het jaar 1913. In dit jaar begon de grootvader van de huidige directeur van HAPERT een kleine smederij in Eindhoven. Circa 50 jaar hierna is HAPERT Aanhangwagens opgericht. Een week na de oprichting werd de eerste aanhangwagen verkocht.

In 1984 trede de huidige directeur Ad Saris in dienst als calculator. In 1989 groeide het bedrijf flink en produceerde het 4500 aanhangers.

De vraag naar aanhangwagens blijft stijgen en in 1994 wordt Ad Saris directeur van HAPERT Aanhangwagens. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen schaalt het bedrijf de productie op waardoor het pand al snel te klein wordt. Om deze reden bouwt HAPERT een nieuw pand in Hapert aan de handelsweg. Dit is tot de dag van vandaag nog steeds het hoofdkantoor van HAPERT Aanhangwagens. In 1998 wordt er een productiehal met een oppervlak van zo’n 13.000 vierkante meter gebouwd. In dit jaar worden er 7500 aanhangers geproduceerd waarvan circa 2/3 wordt verkocht in Nederland en Vlaanderen. Het overige deel wordt vooral verkocht in Duitsland en Zwitserland.

In 2000 wordt de moderne website van HAPERT gelanceerd. Uniek is dat consumenten op deze website met een configurator een aanhanger kunnen samenstellen. Via deze configurator kunnen consumenten bij de dichtstbijzijnde dealer een offerte aanvragen. De klant kan in de configurator kiezen tussen de verschillende modellen zoals de tandemasser aanhangwagens, schamelwagens, kipper aanhangwagens, dichte aanhangers, open aanhangers en aanhangwagens met allerlei opties zoals een lage laadvloer, huif, kleppen aan de zijkant of bijvoorbeeld rijplaten.

2015 was het jaar waarin een grote mijlpaal werd bereikt doordat de 200.000e aanhangwagen geproduceerd werd. HAPERT streeft er naar om een innovatief bedrijf te blijven dat altijd vooruit denkt. In de komende jaren worden marketing en branding belangrijke speerpunten. Door HAPERT werd er een nieuw logo ontworpen waarop de stier centraal staat. De stier symboliseert hier de kracht van de aanhangwagen. Alle aanhangwagens krijgen in ditzelfde jaar een nieuwe naam in plaats van letter- en cijfercombinaties. De modellen krijgen nu de namen Sapphire, Cobalt, indigo en Azure.

Het vertrouwen in de kwaliteit van haar aanhangwagens wordt in 2020 uitgesproken doordat HAPERT 10 jaar chassisgarantie biedt. Ook wordt op alle modellen 2 jaar garantie gegeven op de gehele aanhangwagen.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Om haar CO2e voetafdruk zo klein mogelijk te maken investeert HAPERT in het verduurzamen van het bedrijf. Dit doet HAPERT onder andere door meer dan 800 zonnepanelen te plaatsen op het dak van de productiehal. Ook is het gehele kantoor gasloos dankzij warmtepompen. Op deze manier neemt HAPERT haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *