februari 22, 2024

Device as a Service? Zo werkt het!

Device as a Service? Zo werkt het!

Bent u startend ondernemer of groeit uw bedrijf hard? Met de ontwikkeling van uw zakelijke activiteiten nemen uiteraard ook de kosten toe. Device as a Service (DaaS) kan daarbij een oplossing zijn. Ontdek hier hoe het werkt en hoe u dit voordeel oplevert.

Verspreid uw uitgaven

Als u bedrijfsmatig wilt groeien, moet u investeren. Maar vaak komen alle uitgaven ineens en daar heeft u de liquide middelen niet voor. Bij uitbreiding van uw verkoopteam moet u bijvoorbeeld niet alleen het wagenpark uitbreiden, maar u wilt tevens laptops en smartphones aan uw nieuwe medewerkers beschikbaar stellen. Dit is een forse investering, waar u liever geen concessies op het gebied van kwaliteit wilt doen.

Als u kiest voor Device as a Service, heeft u direct beschikking over de nieuwste apparatuur, zonder dat de uitgaven in een keer ten laste van uw onderneming komen. U betaalt in plaats daarvan maandelijks een vooraf vastgesteld bedrag voor de apparatuur, op basis van een leasecontract. En dat betekent dat u daarmee ruimte creëert om ook in andere zaken te investeren en de groei daadwerkelijk vorm kunt geven.

Huur uw computerapparatuur

Computers en beeldschermen, laptops of smartphones aanschaffen kost een hoop geld, maar tegelijk is de levensduur relatief kort. De belastingdienst heeft voor computerapparatuur de afschrijvingstermijn daarbij vastgesteld op vijf jaar. Dit in tegenstelling tot de tienjarige afschrijvingstermijn van andere bedrijfmiddelen.

Op het moment dat u gebruik maakt van DaaS, heeft u geen omkijken naar deze regels. Met operational lease huurt u feitelijk de apparatuur, waarbij de kosten aftrekbaar zijn van de winst. Na de afgesproken leasetermijn van twee of vijf jaar levert u de apparatuur in. Daarbij worden uw bedrijfsgegevens die op de apparaten staan, verwijderd en vernietigd.

DaaS voor tijdelijke uitbreidingen en als permanente ondersteuning van uw IT-afdeling

Device as a Service komt op verschillende manieren goed van pas. Heeft u tijdelijk meer computerapparatuur nodig? In dat geval biedt DaaS als tijdelijke oplossing uitkomst. U breidt het aantal computers dat u huurt namelijk eenvoudig uit voor de duur die gewenst is. Zo betaalt u niet voor apparatuur die u na verloop van tijd niet meer gebruikt.

Als u werkt met Device as a Service dan ontlast u daarmee bovendien uw eigen IT-afdeling. De installatie en het onderhoud valt bijvoorbeeld onder het contract dat u aangaat. De medewerkers van uw IT-afdeling hoeven zich op deze manier niet bezig te houden met de dagelijkse ondersteuning van de hardware of het installeren van werkplekken. Deze tijdwinst kan dan weer volledig benut worden aan de verdere ontwikkeling van uw bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *