Hip hop: effectief energieverbranding

Hip Hop blijkt een uitstekende dansles als het kind energie te verbranden heeft. Niet alleen vanwege overgewicht, maar ook om het feit ze vaak hun overtollige energie kwijt willen. Hip hop biedt daarbij een geweldige kans met het freestylen en het bewegen op een energieke beat. Hiphoplessen zijn zeer intensief en laten veel persoonlijke flair toe. Zeer geschikt dus voor een energiek en creatief kind. De verschillende stijlen die onder het hip hop genre vallen, maken dat het kind dynamisch en gepassioneerd blijft. Een prima vorm voor cardio oefening, daar het veel lichaamsbewustzijn vereist om bepaalde lichaamsdelen te bewegen. Dit, teneinde de danspassen goed onder controle te hebben. Prima dus voor het kind dat graag beweegt op muziek, twirlt en springt. Gekenmerkt als een moderne dansstijl die vloeiende bewegingen vereist die gemengd zijn met balletpassen, is hip hop een goede keus.

Houd de touwtjes bijeen

Ouders willen graag dat hun peuter gewoon leuke en speelse houding hebben bij de danslessen.Wat niet verkeerd is! Dans voor peuters van 2 jaar moet niet te formeel zijn. Maar wil je als ouder echter dat ze succesvol zijn in hun ondernemen in de maatschappij op latere leeftijd, dan zal in de peuterjaren reeds de basis discipline en verantwoordelijkheid aan de dag moeten worden gelegd. Met de dansles leert het kindje bijvoorbeeld discipline opbrengen om op tijd gereed te staan om naar de dansschool te gaan. Op iets latere leeftijd kun je dan met het kind overgaan tot meer gestructureerde danslessen met een duidelijk gedefinieerde progressie. Dit voorkomt dat kinderen zich met moeite aanpassen aan formele lessen als ze ouder zijn. 

Ontwikkelen basisvaardigheden 

Als je peuter beweegt, plezier heeft en basisvaardigheden ontwikkelt, dan geeft de dansles de perfecte voorbereiding op het dansen. Het gaat volgens dansleraren bij de peuter van 2 jaar nog niet echt specifiek om het genre, maar om de muziek- en bewegingsles die heilzaam is en die de verwachte vruchten afwerpt. Het kan uiteraard een paar keer proberen in verschillende stijlen om de juiste dansstijl te kiezen. Ongeacht de persoonlijkheid, muziekvoorkeuren en smaak van het kind is er voor elk kind een dansstijl om van te houden en gepassioneerd over te raken.

Glo Entertainment Live


Kazerne Reigersbos

Remmerdenplein 100

1106 AK Amsterdam

https://www.glo-entertainment-live.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *