Infrarood verwarming, interessant of niet?

Wanneer je vandaag de dag een bestaande woning gaat renoveren spreekt het voor zich dat je daarbij altijd grondige aandacht zal willen besteden aan het soort verwarming waar gebruik van zal worden gemaakt. Wat dit betreft kan je kiezen voor de bekende, traditionele verwarming, maar wat daarnaast ook te denken van zogenaamde infrarood verwarming? Vandaag de dag leert de praktijk ons dat vooral deze laatste optie kan rekenen op heel wat populariteit. Benieuwd hoe dat nu precies komt? Je komt er alles over te weten middels de hieronder aanwezige informatie.

Infrarood verwarming is gezonder dan traditionele verwarming

De eerste reden waarom er steeds vaker wordt gekozen voor het gebruik van infrarood verwarming heeft te maken met het feit dat deze verwarming er bekend om staat heel wat gezonder te zijn ten opzichte van de standaard verwarming waar gebruik van kan worden gemaakt in de praktijk. Dat is het gevolg van het feit dat er bij deze laatste optie gebruik wordt gemaakt van luchtcirculatie. De lucht wordt daarbij letterlijk verplaatst doorheen de ruimte. Dat is mede omwille van deze reden dat je stof in de lucht ziet hangen wanneer je tijdens de zomer een blik werpt op bijvoorbeeld de woonkamer. Bij de keuze voor verwarming met infrarood heb je dit probleem helemaal niet. Dit maakt deze vorm van verwarmen in de praktijk heel wat gezonder.

Het oogt lekker eigentijds of is vaak zelfs onzichtbaar

Eén van de voornaamste pijnpunten waar je aandacht aan moet besteden bij het gebruik van traditioneel verwarming heeft te maken met het feit dat er bij deze vorm van verwarmen gebruik wordt gemaakt van niet bepaald aantrekkelijk aanziende convectoren. Ook dat is een pijnpunt waar je niet voor hoeft te vrezen op het ogenblik dat je gebruik gaat maken van infrarood elementen. Voor deze elementen geldt immers in de praktijk dat ze er werkelijk bijzonder mooi uitzien. Dat is echter niet alles, in bepaalde gevallen is het zelfs zo dat ze volledig aan het zicht onttrokken worden.

Wil je liever helemaal geen verwarmingselementen zien opduiken in je woning? Ook dat is mogelijk. Je kan er immers eveneens voor kiezen om gebruik te gaan maken van infrarood vloerverwarming. Bij deze vorm van infrarood verwarming is het dan ook zo dat er geen zichtbare elementen aanwezig zijn. Zo wordt de strakke uitstraling van je interieur niet nodeloos beïnvloed. 

Met infrarood verwarming kan je energie besparen

Wanneer de energiefactuur vandaag de dag in de bus valt spreekt het voor zich dat het altijd een beetje bang afwachten is. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel mensen er in de praktijk voor kiezen om op zoek te gaan naar manieren om deze vaste kosten te kunnen drukken. Dat kan op verschillende manieren gebeuren. In het bijzonder is het interessant om daarbij de focus te leggen op de verwarming waarvan sprake is in je woning. Wat deze verwarming betreft zal je immers kunnen vaststellen dat ze verantwoordelijk is voor het gros van het energieverbruik. Door te kiezen voor infrarood verwarming kan je behoorlijk wat besparen op je energieverbruik. In die praktijk kan die besparing dan ook zomaar ergens tussen de 10 en 40 procent zijn gelegen.

Je kan dit allemaal krijgen bij Verwarmbewust.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *