april 24, 2024

Veelvoorkomende tandheelkundige noodgevallen en hoe te handelen

Veelvoorkomende tandheelkundige noodgevallen en hoe te handelen

Een tandheelkundig noodgeval kan op elk moment gebeuren en het is belangrijk om te weten hoe u moet reageren om de schade te beperken en de pijn te verlichten.

In deze blog bespreken we enkele van de meest voorkomende tandheelkundige noodgevallen en geven we u tips over wat u moet doen als ze zich voordoen.

Een afgebroken tand

Als u een stuk van uw tand afbreekt door een val, een klap of een hard voedsel, bewaar dan het afgebroken stuk in een bakje met melk of speeksel. Spoel uw mond met water en breng een koud kompres aan op het getroffen gebied om de zwelling te verminderen. Neem contact op met uw tandarts zo snel mogelijk om een afspraak te maken voor de reparatie van uw tand.

Een losse kroon

Als uw kroon loskomt of uitvalt, probeer hem dan terug te plaatsen met een beetje tandpasta of vaseline. Bijt niet te hard en vermijd kauwen aan de kant van de losse kroon. Bewaar de kroon in een veilig bakje als u hem niet kunt terugplaatsen. Neem contact op met uw tandarts om de kroon zo snel mogelijk te laten vastzetten.

Hevige tandpijn

Als u last heeft van hevige tandpijn, kan dit wijzen op een infectie, een gaatje of een ander probleem. Spoel uw mond met warm zout water en neem een pijnstiller zoals paracetamol of ibuprofen. Vermijd hete, koude of zoete dranken en voedsel die de pijn kunnen verergeren. Maak zo snel mogelijk een afspraak met uw tandarts om de oorzaak van de pijn te achterhalen en te behandelen.

Spoeddiensten bij Keizer Karelpark

Bij Keizer Karelpark Tandartsen begrijpen we dat tandheelkundige noodgevallen niet kunnen wachten. Daarom bieden we spoeddiensten aan voor onze patiënten die dringend hulp nodig hebben. U kunt ons bellen op 020-1234567 om een spoedafspraak te maken. We zullen ons best doen om u dezelfde dag nog te zien en uw probleem op te lossen. Voor meer informatie over onze diensten kunt u onze homepage bezoeken: https://www.keizerkarelpark.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *