Waarom een gespecialiseerde industrieel fotograaf kiezen?

Waarom een gespecialiseerde industrieel fotograaf kiezen?

 

Industriele fotografie is een specifieke tak binnen de algemene bedrijfsfotografie waarbij het gaat om het weergeven van bijvoorbeeld bedrijfsactiviteiten in bijvoorbeeld de produktie van voedingsmiddelen, mobiliteit en grondstoffen, maar ook bouw, infrastructuur en bijvoorbeeld dataopslag. Het mag dan een gespecialiseerde tak binnen de bedrijfsfotografie zijn, de branches die er onder vallen zijn nogal breed en er komen veel verschillende fotografische technieken bij kijken.

Hoe herken je een ervaren industrieel fotograaf?

Als u op zoek bent naar een ervaren industrieel fotograaf let dan in eerste instantie op het volgende:

 1. Het portfolio op de website laat zien dat andere bedrijven in dezelfde of vergelijkbare sector ook vertrouwen hadden in de betreffende industrieel fotograaf en laat foto’s zien van industriele omgevingen waarvan het duidelijk is dat die alleen genomen kunnen zijn onder begeleiding het personeel te plaatse. Je kunt hierbij denken aan foto’s van rafinaderijen, laboratoria, cleanrooms, datacenters en foto’s van infrastructurele projecten in aanbouw.
 2. Afgezien van specifieke indistriele foto’s laat de fotograaf ook zien dat hij of zij andere takken binnen de bedrijfsfotografie beheerst, zoals: vastgoed en interieur, portret en evenement.
 3. De fotoraaf is lid van een professionele beroepsorganisatie zoals de DUPHO, is verzekerd  en heeft ervaring met VCA (Veiligheid, gezondheid, milieu- Checklist Aannemers) en heeft eigen PBM (persoonlijk beschermingsmiddelen) spullen indien nodig. 

Aan welke foto’s kun je denken als je jouw industrie fotografisch wilt weergeven?

 • Werknemers in het productieproces, zoals bijvoorbeeld het nemen van monsters in de raffinaderij, metaalwerkers en lassers en eigenlijk alles waar de combinatie personeel en deskundigheid goed zichtbaar is.
 • De voortgang van een bouwproject
  Dit kan infrastruktureel zijn, zoals de bouw van bruggen, stuwen of het aanleggen van zonneparken, zonnepanelen en glasvezel.
 • Het laten zien van het magazijn en de logistiek
  Een net en goed georganiseerd magazijn laar de groote van het bedrijf zien en geeft een indruk van de professionaliteit en capaciteit van het bedrijf.
 • Portretten van medewerkersEen ervaren industrieel fotograaf is ook bedrijfsfotograaf en zal ervring hebben met het maken van porttetten. Met name portretten van medewerkers in de industriele omgeving geven goed de context weer.

Het zal even zoeken zijn voordat je de juiste industrieel fotograaf hebt gevonden en je zult merken dat deze niet in iedere vestigingsplaats te vinden zijn. Houdt daar dus rekening mee in de planning.