Waarom kiezen steeds meer mensen voor een zijde kussensloop?

Waarom kiezen steeds meer mensen voor een zijde kussensloop?

Wil jij ook graag een goede nachtrust? Kies dan voor een zijde kussensloop! Deze natuurlijke stof voelt heerlijk zacht aan en verzorgt je huid en haar tijdens het slapen. Zijde heeft veel positieve eigenschappen, die je zelf zult ervaren als je een zijde kussensloop probeert. Zo sta je elke dag weer uitgerust en stralend naast je bed.

Wat is zijde?

Zijde is een natuurproduct afkomstig van de zijderups. Het is een luxe, zachte en glanzende stof die erg kostbaar is. Afhankelijk van de manier van weven ontstaan er verschillende stoffen zoals: zijdegaas, zijdesatijn en zijdebrokaat.

Hoe ontstaat zijde?

Voor het maken van zijde gebruiken kwekers de Bombyx Morirups. Als de eitjes van de rups uitkomen zijn het larven. De jonge larven eten van de moerbeibladeren en groeien snel. In ongeveer een maand tijd vervellen ze verschillende keren. De volgende stap is dan het weven van een cocon. Dit biedt bescherming aan de kwetsbare larve. De larve scheidt een vloeistof af die hard wordt wanneer het in aanraking komt met de lucht. Dan is het moment om te oogsten aangebroken. Door de cocons te koken gaan de motten dood en blijft de vezel intact. Het warme water maakt de cocons zacht waardoor het gemakkelijker wordt om de vezels los te maken. Uit de vezels ontstaat zijdedraad. Na behandeling is het geschikt voor gebruik.

Waarom kiezen mensen voor een zijde kussensloop?

Zijde kussenslopen zijn erg in trek bij veel mensen. Dat komt doordat het veel positieve eigenschappen heeft. Zijde straalt ook luxe uit en is comfortabel in gebruik. Het enige nadeel is de prijs. Het is niet voor iedereen mogelijk om producten van zijde aan te schaffen. In dat geval kun je er voor kiezen om één zijden item te kopen. Een kussensloop is dan een goede optie. Het is niet zo groot en je profiteert wel van de voordelen die zijde je biedt.

De voordelen van een zijde kussensloop op de huid

Zijde heeft veel goede eigenschappen. Zo speelt het een rol bij het regelen van de lichaamstemperatuur. In de zomer blijft het koel, in de winter houdt het warmte vast. Daarnaast is het goed voor je huid vanwege de hypoallergene en antibacteriële eigenschappen. De zachte stof veroorzaakt minder wrijving waardoor de huid minder talg aanmaakt en dit verkleint de kans op huidproblemen. Deze zachtheid zorgt er tevens voor dat er geen rimpels en lijntjes ontstaan tijdens het slapen.

De voordelen voor je haren

De animozuren in zijde houden het haar in goede conditie. Ze herstellen de elasticiteit, geven het haar glans en hydrateren het haar. Je hebt dan minder last van droog haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *