Wat is het voordeel van hardware huren voor mijn bedrijf?

Wat is het voordeel van hardware huren voor mijn bedrijf?

De afgelopen jaren is het huren van hardware steeds populairder geworden. Dit is niet gek, want tijdens de corona crisis hadden veel bedrijven op korte termijn hardware nodig omdat werknemers veelal thuis moesten gaan werken. Nieuwe hardware aanschaffen was prijzig, dus kozen veel bedrijven voor het huren van computers en laptops. Na deze periode is het huren bij veel bedrijven en ondernemers goed bevallen. Waarom? Dat lichten we in deze blog graag aan u toe door de mooie voordelen te noemen van hardware huren.

Kosten van huren

Nieuwe apparatuur kopen kost u als bedrijf vaak veel geld. Het is dan ook vaak een investering waar u in één keer een groot bedrag zal moeten neerleggen. Met Hardware huren is dit niet het geval. U kiest met huren namelijk voor het verspreiden van de kosten over de afgesproken huurperiode. Dit betekent dat u niet vooraf een hoog bedrag hoeft neer te leggen. Daarbij komt kijken dat het vaak mogelijk is om het huurcontract te beëindigen of af te schalen. U betaalt dus alleen voor de de daadwerkelijke periode dat u de apparatuur gebruikt heeft.

Geen kosten voor reparatie of onderhoud

Naast het feit dat u geen investering hoeft te doen, drukt u ook de kosten doordat u niet verantwoordelijk bent voor de apparatuur. Als een computer, laptop of server kapot is, kunt u deze inleveren en wordt het gerepareerd of krijgt u een vervanging. Hardware huren of servers huren is daarom een voordelige optie.

Flexibiliteit

De grootste voordelen zoals u leest zitten in de verminderde kosten, maar er zijn ook andere mooie voordelen te noemen. Zo is een belangrijk aspect de flexibiliteit die hardware huren of servers huren met zich mee brengt. Heeft u bijvoorbeeld alleen hardware nodig voor een bepaalde periode? Bijvoorbeeld voor een evenement of voor een piekperiode. Dan is het huren van apparatuur een stuk flexibeler, want u kunt na deze periode de apparatuur gewoon weer inleveren. Zo heeft u ook geen overtollig apparatuur wat niet gebruikt wordt op kantoor staan.

Hardware huren? Zo werkt het!

Hardware kunt u bij diverse IT partijen afnemen. U kunt vrijblijvend contact opnemen en een gratis offerte op maat krijgen. Als u akkoord gaat met de offerte worden er afspraken gemaakt over de tijd en locatie van de levering. De hardware wordt namelijk veelal op locatie gebracht en als u wilt geïnstalleerd. Als u de apparatuur weer wilt inleveren kunt u ook eenvoudig contact opnemen en worden de spullen opgehaald van uw locatie. De IT bedrijven proberen op deze manier het zo in te richten dat u als afnemer zo min mogelijk hoeft te doen. Gaat u die vele bedrijven achterna?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *