Wat zijn de voordelen voor jou van gehoorbescherming op maat?

Wat zijn de voordelen voor jou van gehoorbescherming op maat?

Er kunnen veel redenen zijn waarom je gehoorbescherming wilt gaan aanschaffen. Een veel gehoorde reden zijn natuurlijk festivals en feesten en niemand wil blijvende gehoorbeschadiging oplopen. Want als je eenmaal gehoorbeschadiging oploopt, is dat vaak onomkeerbaar. Denk bijvoorbeeld aan de bekende oorsuizen. Maar als je gaat zoeken naar de juiste bescherming voor je gehoor heb je veel verschillende mogelijkheden, waaronder gehoorbescherming op maat. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen voor jou ten opzichte van de standaard bescherming?

Waarom zou je kiezen voor gehoorbescherming?

Er zijn veel verschillende redenen om te willen kiezen voor gehoorbescherming. Want je wilt natuurlijk geen blijvende gehoorschade zoals oorsuizen oplopen. Dit kan je bijvoorbeeld tijdens een concert of festival oplopen. En daar hoef je geen twintig keer naartoe te gaan, dat kan al bij één keer. Dus zowel als bezoekers maar ook als performer wil je dus je gehoor beschermen. Maar er zijn nog meer redenen waarom je wilt kiezen voor gehoorbescherming. Denk bijvoorbeeld aan een luidruchtige werkplek waar je minder goed je focus kan houden, of een druk huishouden waarbij je net even iets minder prikkels binnen wilt krijgen. Het maakt niet uit waarom je wilt kiezen voor gehoorbescherming, maar er zijn wel redenen om te kiezen voor gehoorbescherming op maat.

Gehoorbescherming op maat zorgt voor verbeterde bescherming

Als je kiest voor gehoorbescherming op maat dan kies je voor een goede pasvorm waardoor je ook een betere bescherming hebt. Feitelijk houdt het in dat ze effectiever zijn in het blokkeren van inkomende geluiden dan standaard gehoorbescherming. Daar komt bij dat als ze op maat zijn, ze ook prettiger zitten en je ze dan langer in wil en kan houden. Ook zorgt het ervoor dat ze minder snel uitvallen of verschuiven, waardoor je bescherming van je gehoor beter is.

Gehoorbescherming op maat is duurzamer

Oordoppen die je weg kan gooien en vaak universeel zijn, die zijn minder duurzaam. Sommigen kan je wel een enkele keer hergebruiken maar gaan geen weken of zelfs maanden mee. Gehoorbescherming op maat wordt van hoogwaardige materialen gemaakt en je kan deze bescherming maanden en soms wel jaren gebruiken. Op langer termijn betekent dat dus ook een kostenbesparing, want je hoeft ze niet met enige regelmaat te vervangen.

Er is sprake van een betere hygiëne

Je kan bescherming op maat beter reinigen, wat beter is voor de hygiëne en problemen zoals een oorontsteking kan voorkomen. Het is afhankelijk van het materiaal hoe vaak je jouw gehoorbescherming moet reinigen, maar het is sowieso zo dat harde materiaal minder vaak gereinigd hoeft te worden dan zachte materialen.

Kortom: gehoorbescherming op maat heeft een groot voordeel en dat is dat het je gehoor beschermd tegen schadelijke geluiden. En door zijn perfecte pasvorm wordt je gehoor optimaal beschermd, maar heb je ook het meeste comfort. Een bijkomend voordeel is dat het veel duurzamer is om voor een bescherming op maat te kiezen dan voor de wegwerpvarianten. En je kan door het goed reinigen van je gehoorbescherming ook voorkomen dat er bacteriën en schimmels de kans krijgen om te groeien en gezondheidsproblemen te veroorzaken. Bij Audinc ben je bij het juiste adres!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *