april 24, 2024

Welke voordelen biedt een daksteiger voor het klussen?

Welke voordelen biedt een daksteiger voor het klussen?

Professionele bouw- en renovatiebedrijven maken elke dag gebruik van steigers, een soort stellingen voor hoogtewerken. Hoewel kamersteigers, rolsteigers en bijvoorbeeld vouwsteigers erg in trek zijn, zit ook de populariteit van daksteigers in de lift. Niet alleen bij grote bedrijven en zelfstandigen, maar ook bij klussers en particulieren.

Welke voordelen biedt een daksteiger nu precies en waarom zou elke klusser er gebruik van moeten maken? Hieronder lees je meer.

De voordelen van een professionele daksteiger voor het klussen

Een daksteiger kopen, dat is een slimme zet om verschillende redenen:

1. Stabiel en veilig werken op het dak

Met een daksteiger werk je een stuk veiliger op een schuin dak. Dat is vooral te danken aan het unieke ontwerp van zo’n constructie, die perfect op de meeste schuine daken past. Zo beschikt dit type steiger bijvoorbeeld over speciale klemmen aan de bovenzijde, waardoor de kans op vallen of wegschuiven erg klein is. Ook het gebruik van een stevig platform, diagonale trapladders en sterke steigerbuizen draagt daaraan bij.

2. Flexibiliteit met een daksteiger

Een daksteiger is vooral interessant omdat je er ook moeilijk bereikbare plaatsen op het dak mee bereikt. Denk maar aan de schoorsteen aan de nok van het dak, waar het risico op vallen zonder de nodige hulpmiddelen meteen een stuk groter is.

Daksteigers beschikken daarbij over geïntegreerde ladders, zodat je na het opstellen van de steiger zelf elk deel van het dak probleemloos bereikt. Zo hoef je de stelling ook niet om de haverklap weer af te breken en opnieuw op te bouwen, waardoor je een zee aan tijd bespaart.

3. Verschillende afmetingen en designs

Wil je een daksteiger kopen om een aantal dakpannen te vervangen aan de onderzijde, dicht bij de dakgoten? Of gaat het juist om een grotere klus aan de schoorsteen? Misschien moet je je dakbedekking wel over de gehele lengte renoveren of verwijderen?

Wat het geval ook mag zijn, tegenwoordig bestaat er hoe dan ook een daksteiger die je kan helpen. Van kleine modellen met een compact platform tot extra brede steigers die je over je hele dak plaatst, alles kan. Welk type werk je dus ook verricht, voortaan doe je het veilig en zonder zorgen, dankzij een daksteiger.

Een daksteiger kopen? Kies kwaliteit boven prijs!

Het gebruik van een daksteiger brengt heel wat voordelen met zich mee, maar alleen als je kiest voor een stelling van goede kwaliteit. Steigers moeten tegenwoordig voldoen aan strenge normen op het vlak van veiligheid en gebruiksvriendelijkheid, dus over het algemeen hoef je je daar geen zorgen over te maken.

Onderzoek wel altijd of de steiger die je op het oog hebt effectief aan die normen voldoet en ook geschikt is voor het type werk dat je wilt verrichten, voor je de knoop doorhakt. Zo voorkom je een financiële misstap en, nog belangrijker, ongelukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *